Festivalens finaluppträdande: E-Type

Till Södertäljefestivalens näst sista artistsläpp presenterar vi den internationellt framgångsrika svenska Eurodiscoartisten med det långa håret. E-Type blir lördagens finalnummer på stora scenen.

E-Type är känd för sina spektakulära scenshower som kännetecknas av stora mängder pyroteknik, rök och konfetti.

Vi ser fram emot en mäktig show och fest tillsammans med Södertäljeborna

Södertäljefestivalen 2022 kommer att ha artister på stora scenen under fredagen och lördagen. Söndagen kommer istället fyllas med aktiviteter främst riktade till barn- och ungdomar. Tivoli, utställare och foodtrucks kommer finnas på plats under alla dagar.

Mer om artisten

E-Type började sin musikkarriär 1991 när han tillsammans med Stakka Bo hade ett band och släppte några singlar utan större framgång. Det var när han som soloartist började jobba med Denniz Pop och Max Martin 1994 som det stora genombrottet kom. ‘’Set the world on fire’’ var singeln som spelades i varenda radio och på varje disco i Sverige. Efter det har E-type varit en trogen hitmaskin och släppt låtar såsom ‘’This is the way’’,‘’Here i go again’’, ‘’Russian Lullaby’’, ‘’Paradise’’, ‘’Angels crying’’,
‘’Campione 2000’’ och listan tar inte slut där.

E-Type är en av landets mest pålitliga leverantörer av radiohits. Låtar som både fyller klubbarnas dansgolv och drar mängder av åskådare till konserter. Under hösten 2011 var han med i tv-programmet ‘’Så mycket bättre’’ och det var i samband med den medverkan som han senast släppte ny musik. Bland annat gick han upp på iTunes första plats med sin tolkning av Lalehs låt ‘’Snö’’. Till sist 2019 återvände E-Type med låten ‘’Ride The Lightning’’ som kunde höras i en uppmärksammad tv-reklam.

Följ Facebook-evenemanget
Södertäljefestivalen 2022

Håll koll på Södertälje Citys sociala medier
@SodertaljeCity
@sodertaljecity