Mellofinalisten Kiana på Stora Torget

Idrotten Södertälje manifesterar gemensamt för ett tryggt och aktivt Södertälje. Nu är över 160 företag med och stöttar.

Stå upp för Södertälje 2033. Södertälje Basketklubb presenterar Kiana som gästartist på idrottsmanifestationen tisdagen den 28 mars kl. 18.00 med låten ”Where Did You Go”. Kiana tävlade 2021 i TV-programmet Talang där hon tog sig till final och slutade på en andraplats, och 2023 tävlade hon i Melodifestivalen.

I detta unika nystartat projekt -Stå upp för Södertälje 2033 bjuder Södertälje Basketbollklubb in idrotten till en gemensam årlig manifestation för ett tryggt och mer aktivt Södertälje. Manifestationen innehåller denna gång en basketfest med en spännande kvartsfinal för våra herrar, underhållning och mat.

“SBBK vill skapa en gemensam framtidstro för alla i Södertälje där vi ökar vi-känslan och stoltheten. Vi har mycket vi kan vara stolta över och framförallt inom idrotten som fångar upp många unga personer. Alla idrottsföreningar vill få flera aktiva barn och ungdomar till idrottsrörelsen då vi inom idrotten vet att rörelse har många positiva effekter på hälsan” säger klubbdirektör Johan Strömwall.

Genom att årligen samla idrottsrörelsen tror Johan att vi kan få fram många positiva mediala effekter och förhoppningsvis flera barn och ungdomar aktiva i våra föreningar i Södertälje. Då vi alla har ansvar för våra barns framtid behöver vi bygga den tillsammans med dem. Genom att manifestera påvisar vi för våra innevånare, politiker och media att vi vill stå upp för Södertälje tillsammans. Manifestationen innehåller även att SBBK lämnar över stafettpinnen till SSK som i sin tur lämnar över till en annan förening. På detta sätt håller vi alltid lågan vid liv.

Manifestationen äger rum den 28 mars kl. 18:00 på Stora Torget.

Här samlas idrottsföreningar med tillhörande klubbdräkter och flaggor. SBBK bjuder tillsammans med huvudpartners på underhållning och tal, därefter gemensam procession till Täljehallen där festen fortsätter med en spännande basketmatch med gratis inträde!

Text från SBBKs pressmeddelande