Rolig action när Netflix filmar i stan

Dramatiska scener i Södertälje! Den 9-15 november är Netflix i centrum. Det blir pistolskott, polisbilar och fyrverkerier när den svenska succéboken Folk med Ångest filmatiseras.

Vi ser fram emot en actionladdad vecka och hälsar hela film-teamet varmt välkomna till staden!

Det är Felix Herngren (Solsidan) som regisserar Netflix-serien, baserad på succéboken av Fredrik Backman (En man som heter Ove).

Se SVT:s reportage från inspelningsplatsen

(Öppnas i nytt fönster)

Julbelysningen bidrar till handlingen

Scenerna utspelar sig under julen, och för att bidra till rätt stämning har Södertälje valt att sätta upp den årliga julbelysningen tidigare. Det var något som ändå redan hade diskuterats, för att göra stadskärnan extra ljus och välkomnande i år. All vinterbelysning sätts redan nu successivt upp i hela staden, och även i år kommer det inom kort några roliga nyheter.

Trafikavstängningar under inspelningen

Under inspelningarna kommer vissa gator i centrum stängas av tillfälligt. Tiden för varje tagning är cirka fem minuter, utspridda under merparten av de planerade inspelningsdagarna.

Du som brukar köra bil rekommenderas att om möjligt ta andra vägar under inspelningsveckan. Vad gäller busslinjerna så är Nobina & SL informerade och anpassar sig till inspelningen.

Vecka 46:

  • Mån – Ons sker filmning under hela dagar, ungefär 8.00–22.30, på Strandgatan, Badhusgatan och Järnagatan
  • Torsdagen sker filmning under hela dagen på Nygatan och Järnagatan
  • Fredagen sker filmning under hela dagen, ungefär 8.00–22.30, på Nygatan och Järnagatan

Uppdatering:
Bilder från inspelningen