Södertälje Streetbasket Festival flyttar in till City

Södertälje Streetbasket Festival arrangeras för tredje året och nytt för i år är platsen, Stora Torget i Södertälje Centrum. Den 18 Maj spelar ungdomar på Stora Torget under hela dagen, kl. 10:00-18:00. Runtomkring anordnas familjeaktiviteter med bland annat hoppborg, DJ, ansiktsmålning och graffitivägg. Det uppskattade evenemanget har tidigare hållits i Geneta och Rosenborgskolan.

– Vi är jätteglada att festivalen blir en del av centrum. Det blir ett roligt inslag för besökarna här och många får chansen att kanske upptäcka något nytt. Även vi som annars inte spelar kommer kunna testa att kasta några bollar mellan matcherna!, säger Lena Raattamaa, event och marknadskoordinator på Södertälje City.

Det är tredje året i rad som grundarna Alin Khatchadourian och Florence Melkemichel arrangerar festivalen och ambitionen under 2019 är att turneringen ska växa med dubbelt så många lag och deltagare. Turneringen är öppen för alla ungdomar i åldrarna 12 – 16 år. Man anmäler sitt lag helt gratis på www.sbbk.se.

– Glädje och gemenskap är en viktig del i integrationen och alla barn/ungdomar har rätt till fysisk aktivitet och glädje oberoende av ekonomiska och sociala möjligheter, vilket är varför vi valde att starta detta arrangemang, säger Alin Khatchadourian, en av grundarna.

Den andra grundaren Florence Melkemichel fortsätter; Alla deltagare har varit nöjda tidigare år och vi kan se att det blir som en mötesplats för alla stadens invånare men främst för ungdomar och barnfamiljer under dagen, vilket vi är stolta över.

– Södertälje är en basket-älskande stad och det här är ett välkommet initiativ som bjuder in fler till sporten och samtidigt bjuder på en festlig stämning i centrum, säger Marie Antonsson, sponsringsansvarig Telge.

Södertälje Streetbasket Festival är ett samarbete mellan Södertälje City, Kanalåret 2019, Telge AB, Sörmlandsidrotten, SBBK och Ung Fritid