Musik, Aktivteter & Nöje

Södertäljefestivalen 2022

Festivalen har intressanta aktiviteter och underhållning för alla åldrar, allt från utställningar, blåsorkesterspelning utebio, lådbilsrace och mycket mer.

Och scrolla vidare så ser du vilka aktiviteter som finns! Informationen uppdateras löpnade fram till festivalhelgen. OBS att vissa tider och platser kan komma att justeras i sista stund.

Musik

Stjärnspäckad Kammarmusikfest

Det har blivit en tradition att festivalen mjukstartar redan på torsdagen med första dagen i Kammarmusikfesten på Oktoberteatern. Musikfesten fortsätter fram till söndag med sju konserter dagar och kvällar. Kammarmusikföreningens egen dansk/polske favoritpianist, Filip Michalak, kommer i år med en stjärnspäckad grupp av musikvänner: mezzosopranen Lovisa Huledal , violinisten Victoria Stjerna, cellisten Jack Bailey och pianisten Tobias Carron.

Datum: 25-28 augusti
Tid: Uppdateras snart
Plats: Oktoberteatern, Slussgatan 1

Kajsa Larsson

Kajsa är född och uppvuxen i Södertälje och är singer songwriter och trubadur. Med gitarr och piano blandar hon sina unika originallåtar med moderna och klassiska pop- och vispärlor. Rösten rör sig i ett spektrum från sprött till kraftfullt, från sårbar till lekfull.

Datum: 26 augusti
Tid: 17:00
Plats: Olof Palmes plats

Lilla Gästhamnen

På Lilla Gästhamnen kommer det spelas trevlig musik i en fin atmosfär nära vattnet. Lyssna på härlig bluesmusik med Pete Simpson 26 augusti kl 18.00

Datum: 26 augusti
Tid: 18:00
Plats: Lilla Gästhamnen, Saltsjögatan 21

Mezzopotelge

Södertäljebaserade musikgruppen Mezzopotelge spelar en blandad kompott av orientalisk musik med tonvikt på assyrisk/syriansk, arabisk, armenisk och turkisk musik. 🎶 Under festivalen bjuder några av bandmedlemmar på orientaliska toner i folkvimlet.

Datum: 27 augusti
Tid: 13.00
Plats: Politikertorget

Süperstar Orkestar

Süperstar Orkestar är blåsorkestern från Stockholm som älskar balkanmusik. 🎺 På Södertäljefestivalens lördag 27 augusti kl 17.00 paraderar de genom Södertäljes gator och bjuder upp till en hejdundrande balkanbrass-show. Serbiska kulturföreningen ansluter och bjuder på en dansuppvisning.

Datum: 27 augusti
Tid: 17.00
Plats: Start Stora Torget och därefter promenerar de genom festivalområdet.

Aktiviteter

Södertäljeloppet värmer upp festivalhelgen

Ett lopp av Södertäljeföreningar för alla oss som älskar aktivitet och rörelse och som vill lyfta Södertälje som ort och namn. De tre föreningarna som arrangerar loppet är Södertälje Sportklubb , Södertälje Basketbollklubb och Södertälje IF Friidrott. Banan är en 5-kilometersbana som man kan springa ett eller två varv.

Datum: 25 augusti
Tid: 18.00
Plats: Stora Torget

Bokbussen Biblioteken i Södertälje

Stadsbibliotekets första bokbuss kommer till Södertäljefestivalen. Hitta dina favoritböcker och låna de direkt på plats. Finns fina soffor för trevligt häng och läsning på bussen.

Datum: 26-28 augusti
Tid: Fre & Lör 12.00-18.00, Sön 11.00 -16.00
Plats: Uppdateras snart

Utställning med Grafikens HUs

Grafikens Hus och konstnären Farvash bjuder in till performance och invigning av verket 22st orakels hemligheter. Skapades av konstnären Farvash tillsammans med deltagare på TEKLA festivalen, där de lämnade hemliga meddelanden till staden. Nu tar konstverket plats i den digitala skulpturparken Protoworld och invigs under Södertäljefestivalen. I samband med invigningen gör konstnären Farvash ett performance.

Datum: 26 – 28 augusti
Tid: 14:00
Plats: Uppdateras snart

Utställning på Tom Tits Experiment
Mastodont – giganternas storhetstid

Tom Tits Experiments park har fått nya hyresgäster och vi får lära oss mer om dessa gigantiska forntidsdjur. Hur långa kunde en mammuts betar bli? Vilket djur kallades för knivtand? Vilket djurs skelett misstogs först för drakar? Och hur stor var egentligen jättehjorten? Du får akta dig så du inte fastnar i mammutens betar eller blir rädd för några plötsliga ljud… Djuren i utställningen kan både röra på sig och låta. Djuren i utställningen är skapade efter de senaste vetenskapliga rönen.

Datum: 26-28 augusti
Tid: 10:00 – 17:00
Plats: Tom Tits Experiment , Storgatan 33
Erbjudande: 20 % rabatt under festivalen till erbjudandet->

Kommunen på festival

Södertälje kommun visar upp sina verksamheter under festivalen. Senaste projekt, nyheter och invånarinformation. Du träffar representater från Näringslivsavdelningen, Kultur & Fritid och Samhällsbyggnadskontoret bland annat. Mer info inom kort.Datum: 26-28 augusti
Tid: Fre & lör 12.00-18.00, Sön 11.00 -16.00
Plats: Uppdateras snart

Swedbank & Fastighetsbyråns Lådbilsrace

Swedbank & fastighetsbyrån presenterar Lådbilsrace på Marenplan. En perfekt och uppskattad aktivitet för de små. Tävla och lär dig att köra en lådbil och få körkort efter din körning.

Datum: 28 augusti
Tid: 11.00 – 17.00
Plats: Marenplan

HSB Södertälje presenterar
Utebio vid Maren

HSB Södertälje välkomnar dig att uppleva film under stjärnorna. Gratis entré! Kom med vännerna, familjen eller bara som du är. Vi sitter på stentrappan så ta gärna med en filt.
Filmen som visas presenteras inom kort.

Datum: 28 augusti
Tid: 20:30
Plats: Marenplan

Öppet hus på Sagateatern

Öppet hus på Sagateatern under Södertäljefestivalen 27 och 28 augusti mellan kl 12.00 -15.00. 🎭 Titta gärna förbi och säg hej till teatergänget.

Datum: 27 & 28 augusti
Tid: 12:00 – 15:00
Plats: Sagateatern, Strandgatan 2

Politikerdebatt

Politikerdebatten är tillbaka! Under lördagen kommer partierna att debattera om olika viktiga frågor inom kommunen. Platsen för debatten är Politikertorget.

Datum: 27 augusti
Tid: 16:00
Plats: Politikertorget

Marcus Wargclou’s minnesfond

Minnesfonden skall uppmuntra och stimulera i Markus anda, inom såväl ungdomsidrott som senioridrott (omtänksamhet, målmedvetenhet, uppmuntran, kamratskap). Bidrag från fonden ges för individuella prestationer, laginsatser, tränare/ledare, föräldrainsatser och föreningar. Under lördagen presenteras bidragsvinnaren.

Datum: 27 augusti
Tid: 13:40
Plats: Stora scen, Stora Torget