Gilgamesh på Oktoberteatern

Gilgamesh – Jakten på Odödligheten kommer tillbaka i ny tolkning! Denna gång med en ny ensemble bestående av enbart barn och unga i unik samverkan med elever från El-sistema och spelare från Assyriska fotbollsföreningen (deltar bara under premiären, lördag den 26/8)

Pjäsen passar barn från ca 7 år samt ungdomar och vuxna.
Längd: ca 45 min
Språk: Svenska 

Datum: 26 och 27 augusti
Tid: 13:00
Plats: Oktoberteatern

Biljetter via Tickster: https://www.tickster.com/sv/events/vv5ll9h89710932/2023-08-27/gilgamesh 

Om pjäsen

Världens mäktigaste kung Gilgamesh är hård och hänsynslös. Tills den dag då han lär känna Enkido. Tillsammans ger de sig ut på äventyr och möter vidunderliga monster, gudar och gudinnor. Följ med på jakten efter odödligheten och sökandet efter svar på de existentiella frågorna. Upplev vänskap, hjältedåd och mod och lär känna Ishtar, Siduri, Utnapishtim och historiens äldsta superhjältar!

Genom att arbeta med Gilgamesh-eposet ökar vi läslusten bland barn och unga. Det bidrar också till positiv identitetsbildning att världens äldsta litterära verk kommer från det forna Mesopotamien, dvs nuvarande Irak, en region som ofta förknippas med krig och konflikter. Med utgångspunkt i denna episka berättelse kan dagens unga, av olika bakgrund känna samhörighet med varandra och vårt gemensamma kulturarv.

Affisch