Träffa Södertälje kommun på Södertäljefestivalen

Södertälje kommun finns på Saltsjötorget och vill träffa just dig. Titta förbi och säg hej! Hos oss kan du prova på att vara DJ, pyssla, måla och skapa fritt med olika material, spana in bokbussen, klämma och känna på instrument, ta reda på allt om hur det är att arbeta inom omsorgen, leka relationsskapande aktiviteter, prata framtidens Södertälje.

Södertälje kommun deltar i festivalen med ett flertal tält på Saltsjötorget under det gemensamma temat Hållbara Södertälje. Kom och häng med oss! På plats finns medarbetare och tjänstemän från kommunens olika verksamheter för att visa vad vi gör, svara på dina frågor och höra om dina tankar om dagens och framtidens Södertälje: 

Samhällsbyggnadskontoret

  • I Samhällsbyggnadskontorets tält vill vi prata framtidens Södertälje med dig! Samtidigt som det byggs för fullt i Södertälje, planerar vi också framåt. Just nu arbetar vi med att ta fram en ny översiktsplan som ska sträcka sig till 2050 och vi vill veta vad just du vill utveckla i Södertälje. Vi berättar också om vad som händer på kort sikt i stadskärnan, vi visar illustrationer på den framtida stadsparken på Slussholmen och berättar om både slutförda och kommande byggprojekt. 
     
    Kom och prata framtidens Södertälje med oss!

Kultur- och fritidskontoret

  • Kom och möt kultur- och fritidskontorets verksamheter Kulturskolan, Konsthallen, Torekällberget, Ung fritid/Ung City och biblioteket med sin bokbuss. Du kan pyssla, prova på DJ-utrustning, trycka en bild på din t-shirt, måla, testa instrument, skapa fritt med olika material. Du kan också kika in i bokbussen som rymmer inte mindre än 6 ooo böcker eller prova på lekar från när mormor och farfar var små. Här finns också ytor för dig att bara hänga på med vänner och familj.

Socialkontoret

  • I socialkontorets tält får du konkreta tips och möjlighet att prova på enkla relationsskapande aktiviteter som stärker din och ditt barns relation. Du kan också delta i vårt lotteri med möjlighet att vinna boken ”Fem gånger mer kärlek”. Dessutom berättar vi om våra verksamheter som finns runt om i kommunen som du kan ta del av och ger information och råd om unga och psykisk ohälsa.

Omsorgskontoret

  • I omsorgskontorets tält vill vi prata framtidens vård och omsorg med dig. Du träffar några av våra stjärnor från våra olika verksamheter som bland annat berättar om vad det innebär att arbeta inom omsorgen i Södertälje kommun, vilka karriärvägar som finns och varför det är en het och eftertraktad arbetsmarknad. Du kan även på plats lämna en intresseanmälan för arbete hos oss.

Du kommer hitta kommunens fullständiga program i Södertäljeappen. Har du ännu inte Södertäljeappen? Ladda ner den där appar finns.

Vi ses!

Plats: Saltsjötorget
Dagar: Fredag till Söndag
Tider
Fredag 12:00–18:00
Lördag 10:00–18:00
Söndag 11:00–17:00