Södertäljefestivalens första artister

Nu står det klart att det första uppträdandet under Södertäljefestivalen 2022 görs av Anna Bergendahl. Stjärnan som tagit både melodifestivalen och svenska folket med storm intar scenen under tidig fredag kväll den 26 augusti. Senare samma kväll välkomnar Södertälje den älskade Hip Hop-duon Medina, även de med stora framgångar i melodifestivalen nyligen.

Planeringen av Södertäljefestivalen har gått in i en ny fas. Efter ett intensivt förarbete faller nu bitarna på plats inför stadens stora folkfest 26-28 augusti.

Vi är glada att ha med oss artister på så hög nivå, och vi känner att de kommer dra igång Södertäljefestivalen på ett starkt sätt. Det kommer bli en minnesvärd festival. Vi kommer presentera mycket mer från programmet under de närmaste veckorna.

Följ Facebook-evenemanget
Södertäljefestivalen 2022

Håll koll på våra sociala medier
@SodertaljeCity
@sodertaljecity

Anna Bergendahl

Anna Bergendahl tävlade i Melodifestivalen 2022 med låten ”Higher Power”

Hon slog igenom som 16-åring i Idol 2008 och vann Melodifestivalen två år senare med låten ”This is my life”. Vinnarbidraget och debutalbumet ”Yours sincerely” toppade singel- respektive albumlistan.

Parallellt med artistkarriären påbörjade Anna också sin läkarutbildning innan hon gjorde en efterlängtad comeback 2018 med singlarna ”Vice” och ”Broken Melody”, som båda finns med på EPn ”We Were Never Meant To Be Heroes”. Just nämnda ”Vice” blev också en av årets mest spelade låtar på Sveriges Radio P4.

2019 återvände Anna till Melodifestivalen med bidraget ”Ashes To Ashes”, Låten tog sig till en tiondeplats i finalen, för att sedan klättra högst upp på Svensktoppen, och blev belönad med platina samt utnämnd till den fjärde mest spelade svenska låten på nationell radio. Efter ytterligare två låtsläpp, “Home” och “Speak Love”, tävlade Anna Bergendahl i Melodifestivalen våren 2020 med låten ”Kingdom Come”. Låten gick direkt till final och placerade sig på en tredjeplats.

Medina

Medina tog sig till final i Melodifestivalen med ‘’In i dimman’’.

Succéduon Medina var 00-talets mest älskade Hip Hop-duo som skapade en helt egen musikgenre, Haffla music. 2012 kom deras stora genombrott med singeln ‘’Där palmerna bor’’ som gick varmt på radion. Sommaren därpå toppade de framgångarna med ‘’Miss decibel’’ som spelade 7 x Platina. Låten nominerades till ‘’Årets låt’’ i grammisgalan 2014.

2022 återförenades gruppen för att vara med i årets Melodifestival. I våras kom ny musik ut och den flitigt turnerande duon ger sig återigen ut på vägarna. Medina är tillbaka med besked!

🔴 Alla nyheter samlas på sodertaljecity.se/sodertaljefestivalen