Sportlov i City

Tom Tits Experiment

Gör dig redo för ett sportlov med massor av power! Lördagen den 22 februari slår Tom Tits upp dörrarna för den sprillans nya utställningen Kraft & Rörelse. Fira sportlovet med att spana in den och allt annat kul som händer här!

Kraft & Rörelse

I den nya utställningen Kraft & Rörelse utforskar vi tekniska och fysiska fenomen som finns överallt omkring oss! Använd din egen kropp för att förstå hur osynliga fenomen som magnetism, tyngdlagen och gyrokrafter fungerar. Med hjälp av enkla maskiner, som hjul, hävstänger och lutande plan, tittar vi närmare på hur kraft används för att utföra mekaniskt arbete. Du får testa egna tekniska idéer och lösningar och prova massor av nya interaktiva experiment.  Hissa, cykla, balansera och snurra – och känn kraften!

Racerpulkan och robot-hinderbana

I Makerspace fortsätter vi undersöka kraft- och rörelseenergi med hjälp av skapande och kreativitet. Vi bygger miniatyrpulkor i olika material och testar hur de funkar i backen. Påverkas pulkans hastighet av hur du bygger den?
Och hur får man en robot att röra sig? Testa dina programmerings-kunskaper och hjälp roboten Ozobot att ta sig fram utan att krocka i hinderbanan.

Badbomber

I Kemiköket får alla testa att vara kemist för en stund. På med labbrocken och skyddsglasögonen – här ska göras badbomber! När du är färdig får du självklart ta med dina bubbliga bomber hem.

Alltid på Tom Tits

På Tom Tits är vi tokiga i såpbubblor! Varje dag hela sportlovet bjuder vi på våra spännande såpbubbelshower där du får titta närmare på den fascinerande bubblan. Varför blir bubblan rund?

Lunagallerian

  • Inferno Online – världens största gamingcenter – kommer till Luna på sportlovet 28/2 – 1/3!
  • Hos biblioteket kan du bli en superhjälte ?‍♀️?‍♂️

Följ @lunagallerian på instagram för att hålla koll på deras aktiviteter ?