Stå upp för Södertälje

SBBK startar manifestation

– Stå upp för Södertälje 2033!

SBBK vill tillsammans med kommunen, näringslivet och idrottsrörelsen manifestera för ett tryggt och aktivt Södertälje samt stärka stadens varumärke. I Södertälje vill vi bo, arbeta och idrotta – tillsammans!

I ett unikt nystartat projekt –Stå upp för Södertälje 2033 bjuder Södertälje Basketbollklubb in idrotten till en gemensam årlig manifestation för ett tryggt och mer aktivt Södertälje. Vi vill skapa en gemensam framtidstro för alla i Södertälje där vi ökar vi-känslan och stoltheten. Vi har mycket vi kan vara stolta över och framförallt inom idrotten som fångar upp många unga personer.

Alla idrottsföreningar vill få flera aktiva barn och ungdomar till idrottsrörelsen då vi inom idrotten vet att rörelse har många positiva effekter på hälsan. Genom att årligen samla idrottsrörelsen tror SBBK att vi kan få fram många positiva mediala effekter och förhoppningsvis få flera barn och ungdomar aktiva i våra föreningar i Södertälje. Då vi alla har ansvar för våra barns framtid behöver vi bygga den tillsammans med dem.

Genom att manifestera påvisar vi för våra innevånare, politiker och media att vi vill stå upp för Södertälje tillsammans. Manifestationen innehåller även att SBBK lämnar över stafettpinnen till SSK som i sin tur lämnar över till en annan förening. På detta sätt håller vi lågan alltid vid liv.

Manifestationen äger rum den 28 mars på Stora Torget i Södertälje Centrum. Här samlas idrottsföreningar med tillhörande klubbdräkter och flaggor, tal från kommunstyrelsens ordförande Boel Godner och Klubbdirektör Johan Strömwall. Därefter går vi i gemensam procession till Täljehallen för basketfest med fri entré till matchen. Detta event ersätter 1-kronasmatchen.

Stötta manifestationen och Stå upp för Södertälje!

Privatpersoner: Från 275 kr, Swish 123 035 47 87

Företag: Från 2.750 kr, kontakta anders.jeansson@sbbk.se

Stöttningen kommer gå till att få fler barn och ungdomar in i idrottsrörelsen samt utbilda fler ledare!