Stjärnspäckad Kammarmusikfest under Södertäljefestivalen

Det har blivit en tradition att festivalen mjukstartar redan på torsdagen den 25 augusti med första dagen i Kammarmusikfesten på Oktoberteatern. Musikfesten fortsätter fram till söndag med sju konserter, dagar och kvällar. Kammarmusikföreningens egen dansk/polske favoritpianist, Filip Michalak, kommer i år med en stjärnspäckad grupp av musikvänner: mezzosopranen Lovisa Huledal , violinisten Victoria Stjerna, cellisten Jack Bailey och pianisten Tobias Carron.

Filip Michalak har, efter studier i Köpenhamn, Ingesund, Stockholm och Manchester, under det senaste året studerat i Barcelona för Gabriela Montero, uttagen bland 300 internationella aspiranter. Han förbereder nu sin första USA-turné, som ska ske till hösten.

Lovisa Huledal har studerat på KMH, Conservatorio di musica i Milano och Hochschule für Musik i Karlsruhe. Idag är hon verksam som solist och ensemblesångerska främst i Sverige och Tyskland. Hon rör sig enkelt mellan opera, romanssång och sakral musik, från tidig barock till nutida musik. Sommaren 2022 har hon medverkat på Vadstena Akademien i operan Il colore fa la regina av C. F. Pollarolo, där hon sjungit rollen som prins Arieno. Efter Kammarmusikfesten 2019 har Lovisa etablerat ett nära samarbete med Filip Michalak.

Victoria Stjerna är en ungersk/svensk violinist från Göteborg, utbildad på Edsberg/KMH och i Bergamo. Hon har vunnit mängder av solistpriser och framträder ofta som solist i in- och utland. Hon har dock numer sin fasta punkt som stämledare i Sveriges främsta och internationellt etablerade stråkorkester, Musica Vitae.

Jack Bailey är en australiensisk cellist som valt att slå sig ner i Sverige. Han har vunnit mängder av utmärkelser i sitt hemland och gjort en solistkarriär i Australien, Holland och Storbritannien. Han har framträtt som kammarmusiker med många internationellt etablerade kammarmusiker över hela världen. Han har till och med framträtt på Järna Festival Academy. Liksom Victoria har han nu sin fasta punkt som stämledare i Musica Vitae.

Tobias Carron är utbildad vid Edsberg/KMH och har vunnit mängder av priser och stipendier. Tobias har tidigare gästat Södertälje som vinnare i kammarmusiktävlingen Ung och lovande 2019. Han gjorde 2020 sin debut med Kungliga Filharmonikerna i Beethovens tredje pianokonsert. Tobias framträder numer över hela Europa som solist och kammarmusiker.