Vinterljus med nyheter

I år satsar kommunen, fastighetsägarna och Södertälje City ännu mer på vinterbelysningen i stadskärnan. De populära djuren är tillbaka – och nya överraskningar väntar.

Vinterbelysningen – Med en stadspark full av belysta djur som ekorrar, hjortar och renar, träd som skiftade från vitt till rött ljus vid jul och en ljusfontän på gågatan blev fjolåret en succé som fick besökare från när och fjärran att ta sig in till staden och uppleva ljusspelet.

I år tänds Vinterbelysningen officiellt från Marenplan fredagen den 29 november kl. 15:20, till tonerna av gospelsång från All Saints Gospel.

Jovisgatan får vacker segelbelysning

De fina djuren kommer tillbaka till parken, liksom ljusslingorna som hängs mellan husen på Nygatan samt i träden vid badparken och stationshuset. Isberget i Maren finns givetvis på plats, liksom träden som omger kajen vid Maren.

En av nyheterna är att granen i mitten av Stora torget kommer få betydligt fler ljuskällor än tidigare, när varje gren lindas med belysning – en riktig wow-gran!

Det kändes jätteroligt med all den positiva feedback vi fick förra året. Samarbetet vi hade med fastighetsägarna och kommunen lyfte verkligen stadskärnan. Det blev mer liv och rörelse där vi lyste upp, och exempelvis Stadsparken blev mycket mer av en mötesplats.

Nyheter kring vinterbelysningen kan följas på Facebook-evenemanget Vinterljuset Tänds

Södertäljeborna kan dela sina favoritbilder från tidigare år på sociala medier under hashtaggen #SödertäljeJul

Se när vi tände belysningen

Se kartan: Ljusvandring i Södertälje

Hör när vi gästade P4 Södertälje och pratade om Vinterljusen: