Clas Ohlson flyttar till Metrohuset

Metrohuset i Södertälje med grafiska element från Clas Ohlson. OBS bilden är ett montage.

Clas Ohlson-butiken flyttar ut från Lunagallerian och intar ett av Södertäljes mest centrala och vältrafikerade lägen. Flytten sker redan i år, meddelar Telge Fastigheter.

Telge Fastigheter arbetar nu intensivt med detaljplanen för det nya Lunakvarteret, där renoveringen kommer att påbörjas inom de närmaste åren. Enligt nuvarande plan kommer Lunagallerian att hålla öppet till 2026. Samtidigt arbetar Telge Fastigheter med att hitta ersättningslokaler för de hyresgäster som idag verkar i Lunagallerian.

–Vi förbereder oss nu inför det största statsutvecklingsprojektet i Södertälje på 50 år. Vi är jätteglada över att Clas Ohlson blir kvar i centrala Södertälje och hos oss som fastighetsägare. De har en självklar plats i det nya Lunakvarteret, säger Dikran Masso, affärs- och centrumutvecklare, Telge Fastigheter.

Telge Fastigheter har tecknat avtal med Clas Ohlson om att flytta från deras nuvarande lokal i Lunagallerian till en butiksyta på entréplan i Metrohuset på Storgatan 9.

–Att Clas Ohlson får ett nytt och strategiskt läge i vårt huvudstråk i stadskärnan är en väldigt positiv start på utvecklingen av det nya Lunakvarteret. Vi ser fram emot hur detta kommer att bidra till att öka attraktiviteten och tillgängligheten i Södertälje, vilket också kan locka nya varumärken, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Den nya butiken förväntas öppna den 14 november, lagom till julhandeln. Butiken i Lunagallerian kommer att fortsätta ha öppet så länge som möjligt innan flytten sker.

–Vi är väldigt uppskattade i Södertälje och vi är glada över att vi har hittat en så bra lösning för vår butik. Med det centrala och synliga läget och det vara lätt för Södertäljeborna att hitta det de behöver till sitt hemmafix. Vi ser fram emot att välkomna kunderna till den nya butiken när vi öppnar i november, säger Andreas Helgesson, Country Operations Manager på Clas Ohlson.