Elite Hotels tar Italien till Södertälje City i sin senaste storsatsning

Polpo Alla Griglia, gelato al pistacchio och napolitansk pizza tillagad i en av Norra Europas största vedeldade Napolitanska pizzaugnar. I november öppnar Elite Hotels of Sweden upp dörrarna till en omfattande hotellupplevelse – Ad Astra by Elite. En förstklassig internationell hotelldestination där arkitekturen, atmosfären och maten tar dig med på en resa till Rivieran, och in i det italienska köket. Hotellet öppnar den 28 november.

Redan i planeringsstadiet av Elite Hotels of Swedens storsatsning Ad Astra by Elite ville man skapa ett hotell olikt något annat. En destination med en egen själ med mycket värme, generositet och hjärta, där den italienska livsstilen fick bli ledstjärna. När Ad Astra by Elite den 28 november öppnar upp dörrarna för allra första gången är det till en plats där gäster fullt ut tillåts att umgås, utforska, njuta och roa sig. Där maten inte minst kommer att bli en central del av upplevelsen.

Gäster kommer inom kort kunna uppleva en bit av Rivieran. På hotellets innergård – La Piazza, serveras äkta italiensk gelato att njuta av i kombination med boule, eller under olivträden till ljudet av springbrunnens porlande. I anslutningen till La Piazza ligger Cielo, ett orangeri som likt hotellets huvudrestaurang Vivace sätter råvarorna i fokus. Här serveras mat med tydliga influenser från Medelhavet med smaker, tillagningsmetoder och recept från det autentiska italienska köket. Polpo Alla Griglia, Havsaborre Crudo och Linguini Frutti di Mare är några av rätterna på menyn.

Bakom hotellets hela fem restaurangkoncept står den gastronomiska ledaren, Andreas Edlund. Nyligen hemflyttad från Sydfrankrike.

”Rivieran ligger mig varmt om hjärtat. Det är en plats som jag dras till för både semester och tillflykt, inte minst tack vare den mat- och restaurangkultur som finns här. Kombinationen av det franska och italienska köket är en spännande mix och enligt mig den främsta gastronomin. Smakrikt, lättsamt, lekfullt och generöst med fokus på kvalitativa råvaror, precis som de smakupplevelser vi just nu skapar på Ad Astra by Elite. För mig var det givet att lämna Frankrike och den verksamhet jag drev där för Sverige, och möjligheten att genom maten, miljön och stämningen skapa en autentisk Riviera på hemmaplan”, berättar Anderas Edlund, Food & Beverage Manager, Ad Astra by Elite.

Med en gedigen gastronomisk bakgrund av uppdrag både i Europa och USA, tillsammans med bland andra kocken och krögaren Pontus Frithiof, leder Andreas Edlund nu arbetet med att skapa en gastronomisk upplevelse som förflyttar gäster från Sverige till den franska och italienska Rivieran.

Förutom Rivieran har Napoli fått stå inspiration för en av hotellets restauranger, Impasto. En familjär, generös och omfamnande bakficka där sittplatserna är få, men urvalet av delikata tillbehör är många. Här hittar man en av Norra Europas största vedeldade Napolitanska pizzaugnar där en äkta napolitansk pizzaupplevelse tillagas med kvalitativa, närodlade råvaror, eld och kärlek. Jästa i två dygn och gräddade i 90 sekunder i 450 grader med frasig bubblig leopardprickig kant som resultat.

En viktig ingrediens i all italiensk matlagning är passion och erfarenhet, något man hittar hos ytterligare en av hotellets tunga värvningar – kökschefen Fabio Rubino. Född och uppväxt i Milano har han den italienska kokkonsten med sig sedan barnsben, något som gjort att han har fått möjlighet att arbeta med en rad renommerade gastroprofiler, bland andra Jamie Oliver, Fredrik Eriksson, Fernando di Luca och Claudio Macini.

”Jag brinner genuint för den italienska matlagningen, därför är det som en dröm för mig att nu få möjlighet att skapa njutningsfulla matupplevelser för våra gäster på Ad Astra by Elite. Sedan åtta år tillbaka bor jag i Sverige, men även om jag stormtrivs kan jag ibland sakna mitt vackra hemland Italien. Därför känns det oerhört roligt att nu tillsammans med ett fantastiskt team få kreera autentiska, italienska menyer, och laga de rätter som jag själv är uppväxt med och älskar. Det kommer att bjudas på italienska smaksensationer så som våra gäster aldrig tidigare upplevt dem, med ambitionen om att fängsla redan innan första tuggan”, säger Fabio Rubino, Kökschef, Ad Astra by Elite.

För den som vill ta en aperitivo eller njuta av den stolta italienska kaffekulturen finns det många alternativ. Däribland Luce där gäster kan njuta av allt från rykande espressos och smöriga croissanter, till antipasto och hantverksmässiga cocktails skakade eller rörda för hand av hotellets skickliga mixologer.

”Ett besök i en av våra restauranger och barer kommer alltid att vara en minnesvärd upplevelse, oavsett om man är en övernattande hotellgäst eller besöker oss just för en vällagad matbit. Andreas och Fabio skapar tillsammans med hela teamet ett alldeles unikt och genuint koncept som ger mersmak för många återbesök. Tack vare hotellets många olika miljöer finns det mycket att upptäcka, vilket gör Ad Astra by Elite till en destination väl värd att besöka igen”, berättar Steffen Sander, Hotelldirektör, Ad Astra by Elite.