Lär Känna Södertälje

Vi tycker att de som arbetar i Södertälje City är fantastiska – och vi vill att du ska få lära känna dem också.

Butiker och restauranger är så mycket mer än det vi ser på ytan.
Här finns härliga människor som alla bidrar till Södertäljes personlighet och känsla. Precis som du själv gör.
Välkommen till vår stad! ?

Vem är du?

Alexandra
Butikschef på Brothers i Telgehuset sedan 2 år men totalt 11 år på Brothers. 

Inredning är min stora passion i både hemmet och på jobbet. Älskar att resa och uppleva nya platser med familjen. 

Favoritplats i Södertälje: Mälaren är väldigt fint, speciellt när man går över klaffbron och man ser vatten åt båda hållen. Torekällberget är också en favoritplats som påminner mycket om barndomen.

Vi har någonting för alla målgrupper, från den unga killen till den äldre mannen. Vårt utbud är brett från “casual” klädstil till lite mer dressat för högtider och fester. 

Kunden är alltid i centrum och vi lyssnar alltid in och försöker tillgodose kundens specifika behov. Vårt mål är att erbjuda den bästa servicen. Just nu har vi olika kampanjer och erbjudanden för shoppingsugna.


Vem är du?

Jeanette Hermansson
Butikschef på Nöjesbiten sedan 2 år.
Besöker gärna parkerna kring stan med familjen. Just nu är badparken dotterns stora favorit.

Favoritplats i Södertälje: Hemma, men går gärna ut och äter på Antika på Nygatan.

Vi började som renodlad filmbutik för 10 år sedan. Många känner oss nog fortfarande som “Filmkedjan”. I påskas skyltade vi om till nya namnet Nöjesbiten.

Nu har vi fokus på godis, snacks och annat gott till både stora och små. Vi är också paketombud. Många uppskattar våra öppettider, man är välkommen hit fram till kl. 22 alla dagar i veckan.


Vem är du?

Nina Jonsson
Ägare på LjusExperten sedan 17 år.
Gillar yoga och power-walks, upptäcka nya områden och umgås med familjen. Butiken är ett familjeföretag som startades av föräldrarna 1972, då som “Ljuspunkten”.

Favoritplats i Södertälje: Runt vattnet, älskar att vandra längs kanalen.

Vi vill förse våra kunder med det perfekta ljuset för just deras miljö och hem. Det är viktigt för oss att det blir bra. Man brukar ta med bilder till oss, så planerar vi tillsammans och man får med sig lamporna hem direkt.

Nu satsar vi mer på utkörning, och sociala medier för att hålla kontakt och berätta om nyheter. En trend nu är att skapa “vardagsrum” ute i trädgården med fin belysning.


Vem är du?

Lena Bergman
Butiksägare på The Body Shop sedan 22 år.
Engagerad djurvän. Tycker om att läsa och är livligt intresserad av mat och dryck. Har fuskat lite och gått vinkurser så det både korkas upp, gurglas och doftas där hemma.

Favoritplats i Södertälje: Sommartid är Centrum fantastiskt med närheten till vattnet. Få städer erbjuder möjligheten att se båtar passera när man intar lunch eller middag, såsom i vår fina stad.

Vi har hud-och hårvårdsprodukter som är naturbaserade och inte djurtestade. De är framtagna med största omsorg för miljön och de flesta innehåller ekologiska ingredienser.

Nu stödjer vi både människors och djurs välmående genom olika projekt. Vi stödjer utsatta samhällen i världen och skapar t.ex. “bio-broar” som gör att djur kan leva och röra sig genom avverkade skogsområden. Lite som en dejtingsajt för djuren!


Vem är du?

Stefan Malmqvist
Platschef på Actic Sydpoolen sedan 4 år (tränat här 27 år)
Tränar gärna och fixar i trädgården, där det just nu pusslas med gamla gatstenar i olika storlekar, lite ”Asterix och Obelix”. Inte helt lätt, så det är bra träning för psyket!

Favoritplats i Södertälje: Hem-området Hagaberg / Rosenlund. Annars Templet och Täljehallen när det är bra idrottsaktiviteter.

Vi är Södertäljes största friskvårdsanläggning med 5 badbassänger och stort gym, och vi har öppet som vanligt. Äventyrsbadet lockar barnfamiljer från hela Mälardalen.

Nu är det renare än någonsin på Sydpoolen. Vi desinficerar ofta och håller på avstånden både i omklädningsrum och gymmet. Dessutom är klorerat vatten som vi har i bassängerna effektivt mot just virus, så våra pooler är bra platser att vara på nu.


Vem är du?

Edip Halef
Ägare på Parn Thai Take Away i 13 år (med frun)
Spenderar mycket tid i restaurangen, men har också ett 9 månader gammalt barnbarn som får mycket fokus. Han älskar just nu att gunga.

Favoritplats i Södertälje: Centrum, allt finns nära. Härligt med glass o kaffe vid Maren.

Vi är en thairestaurang med många val. Vi tog över stället här eftersom jag älskar thai-mat. Våran kyckling och cashew är jättepopulär och så har vi många vego-alternativ.

Nu har vi plexiglas vid kassan, håller avstånd i restaurangen och följer riktlinjerna. Vi är redan nischade på take away, och har fin kontakt med våra kunder även under den här lite svåra perioden just nu. Vi vill verkligen kundens bästa.


Vem är du?

Micke Karlström
Butiksägare på ICA Kringlan sedan 3 år.
Umgås med familjen, har precis köpt hus, pysslar en del i trädgården. Har flera äppelträd nu så blir det en bra skörd kanske butiken får se lite hemodlade äpplen.

Favoritplats i Södertälje: Marenplan när solen ligger på.

Vi är 30 glada medarbetare som försöker vara den bästa och mest personliga livsmedelsbutiken i Södertälje. Vi har blivit ett riktigt härligt gäng med bra stämning.

Nu har vi satt upp tydliga dekaler på golven som påminner om avstånd. Personalen får tillgång till visir och munskydd som de kan använda om de vill, och så litar vi på att kunderna gör rätt.


Vem är du?

Münir Rhawi
Ägare på Ranch Steakhouse sedan 20 år (med frun)
Gillar långa promenader runt Södertälje kanal och att spela fotboll med familjen, ca 30 personer.

Favoritplats i Södertälje: Brunnsängsskogen, längs Mälaren.

Vi ville skapa en riktigt bra köttrestaurang med många rätter i amerikansk stil. Vi har även väldigt goda veganburgare. Bra musik har vi också! Det är frun som väljer låtarna.

Nu har vi ändrat om i lokalen och håller större avstånd, och så har vi spel på nedre våningen så att man kan hänga och umgås här nere. Vi är extra noga med all hygien. Uteserveringen är framme så att man kan sitta ute i friska luften, vilket äntligen börjar bli riktigt skönt.


Vem är du?

Tove Petersson
Ägare på Direkt Optik sedan 15 år – ett familjeföretag där döttrarna och maken också jobbar.
Är lite av en modenörd och gillar att se hur kläder passar med olika glasögon.

Favoritplats i Södertälje: Centrum. Där finns allt jag behöver och jag har lärt känna många småföretagare som är jättetrevliga och måna om sina kunder. Det är det som är ”Södertälje-andan” för mig.

Vi hjälper våra kunder att se bättre och hitta glasögon som passar bra. Vi bemöter alla som vi själva vill bli bemötta. Vi bryr oss verkligen och har ofta väldigt roligt i affären.

Nu skickar vi glasögon till de som har svårt att komma hit. Vi desinficerar alla instrument och spritar händerna så fort en kund kommer in i butiken. Det påminner också kunden att sprita sig.


Vem är du?

Helen Skattberg
Butikschef på Akademibokhandeln i 16 år. Jobbat i branschen 39 år.
Läser gärna deckare – men man måste blanda med lite feel-good också för annars blir man ju jättetrött på bara mord.

Favoritplats i Södertälje: Maren är så vackert. Jag är ju från västkusten och älskar vatten

Vi har många fantastiska böcker – men också fina högtidskort, spel, en stor barnavdelning, grymt bra pennor och anteckningsböcker, och så har vi precis fått in riktigt bra pussel också!

Nu erbjuder vi att möta kunderna utanför butiken, så de kan kontakta oss och få sina böcker levererade ute på Köpmangatan. Vi rengör också allt i butiken och alla låneböcker extra noga.


Vem är du?

Julija Baranova
Ägare på Family BB sedan 1 månad (med maken).
Promenerar gärna och har picknick med barnen. Älskar att laga mat.

Favoritplats i Södertälje: Vid vattnet i Viksberg

Vi gör fast food med bra kvalitet. Vi har svenskt kött och vego-alternativ. Allt är hemlagat med färska ingredienser. Vi är ganska nya med vår foodtruck men har redan fått en fin kontakt med kunderna i Södertälje.

Nu har vi handsprit på plats både för oss och kunderna. Vi har skyltar som visar hur man skyddar sig själv och andra – och så är vi såklart väldigt noga med hygienen så alla kan känna sig trygga här.


Vem är du?

Anna-Carin Elmblad
Ägare på Södertälje Guldsmedsaffär sedan 5 år. Jobbat i butiken 26 år. Gillar handboll och är gärna ute med båten kring Trosa och Nyköping, vilket passar extra bra nu när man ska hålla distans.

Favoritplats i Södertälje: Marenplan är mysigt.

Vi säljer nya smycken och hjälper också till att återanvända o förnya våra kunders gamla smycken. Butiken har funnits i Södertälje sedan 50-talet, mina föräldrar köpte den 1982.

Nu håller vi säkra avstånd i butiken med tydliga skyltar och rengör allting extra noga.


Vem är du?

Emmelie Andersson
Butikschef på Printz Bageri sedan 4 månader.
Gillar att springa och älskar godisfika med kaffe.

Favoritplats i Södertälje: Tom Tits Experiment.

Vi säljer bröd och fika av hög kvalitet med fina råvaror.

Nu färdigpackar och plastar vi in mer, och ser till att våra gäster på ett trevligt sätt kan hålla bra avstånd till varandra här. Jag ordnar take-away och lämnar utanför dörren till de som önskar det.


Vem är du?

Anna Hjort
Ägare på KoKoBello Barnbutik sedan 13 år.
Född och uppvuxen i Södertälje, har tidigare varit IVA-sjuksköterska och sytt teaterkostymer.

Favoritplats i Södertälje: Marenplan.

Vi ville skapa en unik butik i hemstaden Södertälje, med ekologiska och miljövänliga produkter för barn och hela familjen.

Nu satsar vi ännu mer på webbshoppen och att hålla kontakt med våra kunder genom sociala medier.


Vem är du?

Zia Seven
Butikschef på KappAhl. Jobbat i butiken sedan 14 år.
Umgås gärna med familjen, reser runt och har picknick i det gröna.

Favoritplats i Södertälje: Besöker gärna Torekällberget.

Vi har fina kläder till bra pris för alla åldrar. Det ska vara lätt att hitta något man tycker om.

Nu jobbar vi extra hårt med att ta hand om våra kunder och anpassa butiken för att skapa bästa möjliga förutsättningar.


Vem är du?

Pablo Munoz
Restaurangägare på Mas que Tapas (3 år) och Mas que Carne (8 månader)
Glad och positiv person med stor passion för mat.

Favoritplats i Södertälje: De egna restaurangerna – där mycket tid spenderas.

Vi ville visa upp tapas och det spanska köket för Södertälje. Framförallt min mormors recept, där allt smakar extra mycket kärlek!

Nu har vi ökat avstånd och infört skyddsglas mellan borden. Betalningar sker över swish för att minimera kontakt. Det ska vara tryggt och säkert. Vi satsar också extra på luncher och take-away.