Ny vändning: Sean Banan till Södertäljefestivalen

Få artister har en lika förvirrad historia med Södertäljefestivalen som Sean Banan. Inför festivalen 2019 spreds ett rykte om att Sean Banan skulle uppträda – vilket tyvärr inte var sant. I år upprepades historien och samma rykte fick så pass stor spridning att Länstidningen undersökte och skrev en förklarande artikel om missförståndet.

Vi på Södertälje City konstaterar att något tycks stå skrivet i stjärnorna här. Det verkar helt enkelt vara meningen att Sean Banan ska gästa Södertäljefestivalen, och därför är vi nu extra glada att kunna välkomna Sean till stora scenen på lördag 27 augusti!

Följ Facebook-evenemanget
Södertäljefestivalen 2022

Håll koll på våra sociala medier
@SodertaljeCity
@sodertaljecity

Mer om artisten

Under namnet Sean Banan inledde Samadi sin musikkarriär med den humoristiska singeln “Skaka rumpa”, släppt digitalt den 16 juni 2010 efter att ha fått ett skivkontrakt med Raw Comedy på Sony Music i maj 2010. “Skaka rumpa” var tillfälligt den mest spelade låten på Spotify under sommaren 2010 och nådde som högst en åttonde placering på den svenska singellistan.

Han tävlade i Melodifestivalen 2012 med låten ”Sean den förste Banan”. Låten gick vidare till “Andra chansen”. Sean den förste Banan blev också titeln på Sean Banans debutalbum. Trots negativa recensioner nådde albumet en tredje plats på den svenska albumlistan.

Sean Banan deltog även i Melodifestivalen 2013, då med bidraget Copacabanana. Låten gick direkt till final där den slutade som sexa. Nu är Sean aktuell med sin senaste singel ‘’Svensson Style’’ som är en tolkning av kända låten ‘’Gangnam Style’’.