Resan mot Årets Stadskärna

1 säsong  •  8 avsnitt    Åldersgräns 5+    

Många gillar detta

Filmserien om Södertäljes egen väg. Stadskärnans historia, nyligen genomförda projekt och framtidsvisioner.

Kategori: Historia, Stadsutveckling, Evenemang

Medverkande: Eduardo Morris, Emma Tibblin, Susanna Lovén, Håkan Buller, Isak Ericsson, Jens Halvarsson, Krister Mellström, Yildiz Sharro, Aljoša Lagumdžija, Mikael “Affe” Alfredsson

Regi / Produktion: Aljoša Lagumdžija, Erik Hanzon, GRW Media: Christian Cicek, Nils Blomberg

► Säsong 1

Avsnitt 1 av 8

Kringelgumma, Badepok och Scanialastbil

Speltid: 06:36

Södertäljes bakgrund – hur formades staden och vilka historiska inslag och symboler är viktiga i stadsbilden? Vi ser hur staden blev mångkulturell delvis via de två mega-internationella industrierna Scania och AstraZeneca.


Avsnitt 2 av 8

Bygg, Bygg, Bygg – Science Park, Ad Astra by Elite, Kanaltorget

Speltid: 06:26

Stadskärnans utveckling de senaste 10 åren. Vilka utvecklings- och byggprojekt har genomförts? Hur ser strategin ut och hur har resan varit från spadtag till färdiga byggnader, torg, parker med mera?


Avsnitt 3 av 8

Mera bygg i framtiden – Marenhotellet, Slussholmen, Luna

Speltid: 09:18

Framtidens byggen som ska färdigställas och utvecklas. Vi får inblick i vad som kommer ske runt Maren, Hotellet, Slussen och Kanalen – men också Lunakvarteret som är ett enormt omfattande projekt mitt i city.


Avsnitt 4 av 8

Äta och Köpa Bröllopsklänning

Speltid: 03:10

Vad har vi för innehåll? Verksamheter, mindre butiker, kedjor, besöksnäring, kultur, gallerior och mat från hela världen. Södertälje är en levande stad med verkligt brett utbud, och vi jobbar strategiskt med etableringar.


Avsnitt 5 av 8

Vårt Vardagsrum – Fixa allt innan gästerna kommer. Skynda! – del 1

Speltid: 03:31

Viktig platssamverkan. Cityvandringar / Trygghetsvandringar ger oss en tydlig kartläggning av stadskärnans förbättringsmöjligheter. Hur förbättrar vi miljön och tryggheten tillsammans?


Avsnitt 6 av 8

Vårt Vardagsrum – Fixa allt innan gästerna kommer. Skynda! – del 2

Speltid: 04:40

Insatser och kampanjer som leder vägen. Se hur vi dekorerar för en trygg och välkomnande känsla under sommar och vinter – även under pandemier. Nya mötesplatser skapas på torg och längs vatten.


Avsnitt 7 av 8

Sööödeeertäääljeeee!!! Hoppa Hoppa Hoppa!!

Speltid: 03:40

Stadens pulserar med kultur, idrott och evenemang. Södertälje har en bredd av aktörer som gör insatser tillsammans. Människorna ger liv och rörelse till en spännande och mångkulturell stad.


Avsnitt 8 av 8

Kringel-krokarna som leder hem

Speltid: 06:25

Summering. Från då till nu, och framåt – Södertäljes insatser som en progressiv stad, en värdig vinnare av Årets Stadskärna 2023. Har du fått en ny uppfattning om Södertälje? Trevligt att lära känna dig!


Öppna spellistan direkt på