Science Week 2024

Välkommen till Science Week 2024! 30 januari till 1 februari fylls Södertälje Science Park med föreläsningar, workshops och utställningar. 

Sedan 2017 har Science Week arrangerats årligen på Södertälje Science Park. Under evenemanget, som brukar locka tusentals besökare, arrangeras en mängd seminarier och workshops, både digitalt och på plats. Bakom evenemanget står Södertälje Science Park, AstraZeneca, Scania, KTH, Södertälje kommun och Region Stockholm tillsammans med en mängd medarrangörer.

– Att skapa framtidstro och visa att omställningen är möjlig är extra viktig i dagens turbulenta värld. Vi visar praktiska exempel från både företag och samhälle, säger Eva Helén, Science Week-general.

Tio olika teman som är öppna för alla

I år är programmet tydligare uppdelat i teman än tidigare år. Detta för att det ska bli lättare för besökarna att få en sammanhållen upplevelse. Precis som tidigare år är Science Week helt kostnadsfritt och öppet för alla.

– Alla som har intresse av en hållbar framtid är välkomna, avslutar Eva Helén.

Tips!

Så ska Södertäljes stadskärna bli ännu mer attraktiv

Södertälje stadskärna är under omvandling. Målet är att skapa en ännu mer attraktiv plats för boende, besökare och företag.

I en intervju med Andreas Pålsson, stadsarkitekt i Södertälje kommun, berättar han om några av de förändringar som vi kan förvänta oss att se i stadskärnan inom den närmsta framtiden. På Science Week 2024 kommer han bland annat prata med om Lunakvarterets utveckling.