Södertälje populärt studiebesöksmål efter arbetet med “Årets Stadskärna”

Södertälje har i veckan haft äran att välkomna närlingslivs- och kommunkollegor från ett flertal destinationer i Gästrikland. Ursprunget till studiebesöket är Södertäljes resa mot utmärkelsen Årets Stadskärna, där vi nådde finalen och nu kan dela med oss av erfarenheter från det positiva arbete som görs dagligen i Södertälje.

Under en helddag genomförde vi givande samtal och utbytte värdefulla erfarenheter.

Gästerna fick möjlighet att direkt interagera med nyckelpersoner från samverkansarbetet, med representanter från Stadsbyggnadsnämnden, Näringslivsavdelningen, Stadsbyggnadskontoret, Södertäljepolisen och Södertälje City.

Utöver presentationer i Stadshuset och på Södertälje Science Park tog vi även med delegationen till destinationshotellet Ad Astra by Elite, Tom Tits Experiment och bröllopsbutiken Princessa, i Kringlan, för att ge en personlig bild av Södertäljes utbud och lyfta det lokala näringslivet som vi är så stolta över.

“Det känns väldigt roligt att vårt arbete och lokala samverkan har inspirerat andra kommuner och städer att se oss som förebilder och aktörer som kan ge nya perspektiv”
–Aljosa Lagumdzija, VD, Södertälje City

Vi ser nu fram emot flera kommande studiebesök och dialoger under hösten. Nästa viktiga evenemang på vår agenda är Citygroup-träffen den 3 oktober för stadsutvecklingsbranschen, som för första gången kommer att äga rum här i Södertälje.