Södertälje City får ett nytt och efterlängtat tillskott när Skorutan öppnar i den tidigare Picko-lokalen på Järnagatan 6A.

Skorutan erbjuder ett brett sortiment av kvalitativa skor från välkända varumärken och strävar efter att möta stadens efterfrågan på god service och ett större utbud.

Butiksägaren Djordje är erfaren entreprenör och driver redan en framgångsrik skobutik på annan ort. Djordje såg en möjlighet när Skohornet stängde i Södertälje efter många års verksamhet, och tog tillfället i akt att fylla tomrummet som uppstod med att etablera en skobutik med fokus på kvalitet och personlig service.

–När Skohornet stängde såg jag en möjlighet att ge Södertälje en butik som inte bara erbjuder bra skor, utan också den typ av service som folk uppskattar. Vår affärsidé är att skapa en skobutik med ett brett utbud och god service som staden verkligen behöver, säger Djordje, butiksägare

Aljosa Lagumdzija, VD för Södertälje City, välkomnar etableringen av Skorutan.

–Vi är mycket glada över att en drivande aktör som Skorutan väljer att satsa i stadskärnan. Deras etablering blir ett värdefullt tillskott som stärker både utbudet och attraktiviteten i Södertälje, säger Aljosa.

Butiken har nu öppnat sina dörrar och fullt fokus ligger på framtiden. Skorutan är redo att bli en del av det växande näringslivet i Södertälje.

Med sitt varierade utbud av kvalitativa skor och fokus på personlig service hoppas butiken kunna erbjuda en trevlig kundupplevelse och samtidigt bidra till stadskärnans utveckling.