Efter att många butiker försvunnit i Sverige drivs The Body Shop vidare genom franchisetagare. En av dessa är Lena i Södertälje, som märker av intresse från nya håll.

Lena Bergman har drivit butiken i Kringlan sedan 1997 och är ett känt ansikte för många i Södertälje. Sedan en tid tillbaka ligger de bredvid ICA Kringlan, på gallerians entrévåning.

– Vi har märkt att det kommit besökare från helt nya städer till oss. Flera hör av sig innan och frågar nyfiket om vi finns kvar. Det märks att varumärket och vårt arbete är väldigt uppskattat, säger Lena Bergman, Franchisetagare, The Body Shop i Södertälje.

Lena Bergman driver The Body Shop i Södertälje.

The Body Shop har tidigare bedrivit verksamhet i Sverige på två olika sätt. Antingen genom butikskedjan i det svenska moderbolaget, eller genom franchisetagare som har direktkontakt med det brittiska moderbolaget.

Tidigare i år begärdes det svenska bolaget i konkurs, men man lyckades hitta lösningar som gjorde att franchise-butikerna kunde leva vidare. Beskedet kändes fantastiskt för Lena.

– Det här är livet och passionen för mig. The Body Shop står för så mycket som jag själv brinner för. Det är naturbaserat, miljöcertifierat och fairtrade-märkt. Jag är väldigt stolt över våra produkter och tycker vi gör ett viktigt arbete, säger Lena.

Och vad är planen framåt?

– Det som gäller nu är att marknadsföra oss och berätta att vi finns kvar här, och behålla vår kontakt med kunderna. Jag är så tacksam för den otroligt fina responsen jag fått från de som är så glada för att butiken fortfarande finns kvar!, avslutar Lena Bergman.