Södertäljefestivalen inställd

Södertäljefestivalen – traditionsenligt firad sista helgen i augusti, kommer inte genomföras i år. Med anledning av den pågående pandemin och regeringens förbud mot allmänna sammankomster för fler än 50 personer har Södertälje City fattat beslut att ställa in årets festival. Istället planeras ett flertal mindre aktiviteter i stadskärnan som kan lanseras med kort varsel när samhället har öppnat upp igen.

Den årliga Södertäljefestivalen är ett av de mest uppskattade evenemangen i Södertälje, och en höjdpunkt på året. Firandet gästas vanligtvis av nära 100 000 besökare under 3 dagar som får uppleva konserter, tivoli, god mat och roliga aktiviteter.

Situationen just nu gör dock att vi behöver tänka om. Vår högsta prioritet är hälsa och säkerhet för medborgare, besökare och utställare. Nödvändiga restriktioner i samhället och framtida osäkerhet gör det svårt att planera en fullskalig och högkvalitativ festival.  

Det är med stor sorg vi fattar det här beslutet. Vi såg väldigt mycket fram emot att uppleva Södertäljemagin med er i sommar igen, men nu ställer vi om och ser till att göra det bästa av situationen. Vi tar fram nya planer för andra typer av aktiviteter som välkomnar dig tillbaka till stan så snart begränsningarna för allmänna sammankomster släpper.

Vi blickar nu fram mot att den här svåra tiden ska få ett slut, och då lovar vi att det kommer hända roliga saker i Södertälje. Det kommer vi alla behöva, och må bra av!


Mycket är annorlunda just nu i Södertälje City.
Vi samlar info på vår kampanjsida: